Bindweefsel Massage

Cursus - Bindweefsel Massage

Cursus – Bindweefsel Massage

Een bindweefselmassage lost o.a. problemen op met betrekking tot het zenuwstelsel. Wil jij deze techniek toevoegen aan je massagevaardigheden? Dan is deze cursus wellicht iets voor jou.

Bindweefsel verbindt ons hele lichaam met elkaar. In het Engels heet het dan ook ‘connective tissue’. Het bindweefsel is de geleide laag van ons zenuwstelsel. Wanneer deze laag verhard is, werkt hij minder goed.

Prikkels van en naar de hersenen komen niet allemaal aan waardoor (onder andere) de spieren, organen en de huid minder goed functioneren en klachten kunnen veroorzaken. Middels bindweefselmassage kun je deze laag weer soepel maken en zullen de functies van het zenuwstelsel verbeteren. Het gaat weer stromen.

Tijdens de cursus leer je alle grepen van deze techniek en wordt er praktisch veel geoefend. Je gaat de bindweefselzones op een rug ‘lezen’ en ontdekken wat iedere zone inhoudt. Dus waar deze zone invloed op heeft, welke emoties een rol kunnen spelen en hoe je dit kunt controleren.  Daarnaast leer je de meest voorkomende problemen of klachten te behandelen met de bindweefselmassage.

De laatste middag van deze 4-daagse cursus gaan we met cups aan de slag. Een manier van cupping is de bindweefsellaag losmaken.

Voor wie is deze cursus?

Voor jou als ervaren masseur.  Het is belangrijk dat je op de hoogte bent van een goede anatomie en fysiologie. Voor deze cursus raad ik als basis sportmassage of klassieke massage 1 en 2 aan.

Ik weet zeker dat je geen spijt krijgt, bijna elke massage zul je deze techniek toepassen.

Alle cursussen, workshops en nog veel meer technieken kan ik je leren in een privé setting, in mijn eigen massagepraktijk (met 2 behandelkamers) of op jouw bedrijfslocatie.

Voorbeelden zijn cupping, cosmetische bindweefsel massage, Dorn methode, massage volgens Breuss, hoofdpijnmassage, bamboemassage en massage bij fibromyalgie.

Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken

Informatie over deze cursus:

Tijdens deze 4-daagse cursus bindweefsel massage leer je alle grepen van de bindweefselmassage en je leert kijken naar de bindweefselzones en z’n toepassingen. Natuurlijk hoort hier ook de bindweefselcupping bij.

Cursus: Bindweefsel Massage

Datum: Klik hier voor datum

Tijd: 10.00 tot ± 16.00 uur
Deze opleiding is KTNO en BATC geaccrediteerd

Voor deze cursus heb je minimaal klassieke massage 1 en 2 of sportmassage als basisniveau nodig.

Locatie: de Lugt 14, 3043 CM  Rotterdam
Parkeren:  Gratis parkeren 7 dagen per week

Kosten: € 535,- * voor 4 dagen  (excl. lunch), wel koffie en thee, hand-out en filmpje van de grepen

Trainer: Marian Huisman – CRKBO en KTNO geaccrediteerd docent

Groepsgrootte: Maximaal 6 cursisten

* Excl. B.T.W. (21%)

Je kunt direct inschrijven, mocht je toch nog een vraag hebben? Gebruik dan het contactformulier.

Cursus – Bindweefsel Massage

© Copyright - Website build by - De Digitale KlusjesMan - ddkm.nl | Rotterdam