Manuele Lymfedrainage – 4 dagen

Cursus - Manuele Lymfedrainage

Manuele Lymfedrainage – KTNO en BATC geaccrediteerd
(4 cursusdagen verdeeld over 4 weken)

Manuele lymfedrainage is bijna onmisbaar in iedere massagepraktijk. Heb jij de techniek al onder de knie?

Manuele lymfedrainage is nog een vrij jonge techniek en wordt sinds de jaren ’70 in Nederland gebruikt. Met weinig druk en zachte, draaiende huidrekbewegingen, zet je het lymfestelsel in werking. Dit stelsel is een van de twee vochtstromen in ons lichaam.

In 24 uur tijd stroomt er 2 liter lymfevocht door je lijf heen. Met manuele lymfedrainage kun je dit tot 10 X versnellen. Het gevolg is een snellere afvoer van afvalstoffen en een betere doorstroming van het lymfevocht. Deze massage is daarom goed tegen oedeem. Omdat afvalstoffen veel sneller worden afgevoerd is deze techniek heel goed inzetbaar na (extreme) sportinspanningen. Nauwelijks of geen spierpijn na bv 180 km fietsen of na een marathon lopen. Het herstel is aanzienlijk sneller.

De grepen worden langzaam en met veel herhalingen uitgevoerd, hierdoor bereik je een diepe ontspanning. Je kunt er mensen met een burn-out, fybromyalgie, ADHD, slaapproblemen goed mee helpen.

Je leert de manuele lymfedrainage volgens de methode van Dr. Vodder (de ontwikkelaar van manuele lymfedrainage). Je gaat de nek/hals, benen, armen, rug, lendenen, buik en het gezicht leren draineren. Je krijgt huiswerkopdrachten en er wordt verwacht dat je veel oefent om de ervaringen in de week erna te bespreken. Tijdens de cursus maak ik gebruik van vele praktijkcasussen.

Alle cursussen, workshops en nog veel meer technieken kan ik je leren in een privé setting, in mijn eigen massagepraktijk (met 2 behandelkamers) of op jouw bedrijfslocatie.

Voorbeelden zijn cupping, cosmetische bindweefsel massage, Dorn methode, massage volgens Breuss, hoofdpijnmassage, bamboemassage en massage bij fibromyalgie.

Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken

Informatie over deze cursus – Manuele Lymfedrainage

In deze 4 daagse cursus leer je het hele lichaam draineren inclusief de vele toepassingsmogelijkheden zoals bijvoorbeeld na een extreme sportinspanning. Je kunt een volledig massage geven, volgens de methode van Dr. Vodder, incl. de basis taping mld.

Na afloop van de cursus krijg je filmpjes toegestuurd met alle grepen, zodat je deze nog eens kunt zien.

Cursus: Manuele Lymfedrainage
Deze opleiding is KTNO,  NVSTBATC geaccrediteerd

Voor deze cursus heb je een certificaat/diploma van klassieke massage 1 en 2 of sportmassage als basis nodig.

Datum: Klik hier voor datum

Duur: 4 dagen
Tijd: 10.00 tot ± 16.00 uur

Locatie: de Lugt 14, 3043 CM   Rotterdam
Parkeren:  Gratis parkeren 7 dagen per week

Kosten: € 535,- * voor 4 dagen, incl. koffie, thee, hand-out en filmpjes, excl. lunch

Trainer: Marian Huisman – CRKBO-& KTNO geaccrediteerd docent

Groepsgrootte: max. 8 personen

* Excl. B.T.W. (21%)

Je kunt direct inschrijven, mocht je toch nog een vraag hebben? Gebruik dan het contactformulier.

Cursus – Manuele Lymfedrainage

© Copyright - Website build by - De Digitale KlusjesMan - ddkm.nl | Rotterdam